Japonia este de veacuri subiectul contemplarii inselatoare si gresit orientata. Calatorind in Japonia, cel mai potrivit este sa renunti la orice prejudecata formata anterior. Undeva intre formalitatea eleganta a manierelor nipone si schimburile candide, uneori zgomotoase care au loc la masa unui local, intre magazinele ultramoderne si festivalurile rurale impresionante, fiecare calator gaseste propria-i imagine a Tarii Soarelui Rasare.
Daca vrei sa vezi spiritul Japoniei, cel mai bine este sa mergi primavara, atunci cand intreaga tara este invaluita de mireasma si imaginea ciresilor profilandu-se pe cerul azuriu.
Arhipelagul nipon, alcatuit din cele patru insule mari, ofera turistului cele mai neasteptate surprize, dar si cele mai uimitoare contraste.
Cea mai izbitoare caracteristica a capitalei este nivelul ridicat al energiei care strabate orasul. Tokyo este locul unde ritmurile alerte ale consumatorilor de cultura contrasteaza cu momentele linistite ce isi au originile in traditiile stravechi. Fascinanta in Tokyo este tensiunea existenta intre constructiile uriase si detaliile minutioase. Strazile luminate puternic de neoane incanta turistii si le taie rasuflarea, dar o data coborati la metrou observa uimiti cum un oras este de fapt o ciudata impletire a mai multor orase.
Cu sutele de temple si gradini, Kyoto a fost capitala imperiala timp de mai bine de un mileniu si ramane centrul cultural al tarii. Gradinile sale acoperite de pietris fin, acoperisurile templelor cu contururi senzuale si gheisele completeaza fanteziile despre Japonia, pe care le are fiecare vestic. In Kyoto exista nu mai putin de 1.600 de temple budiste, peste 400 de altare sintoiste palate si zeci de gradini si muzee.
Unul dintre simbolurile celebre ale Japoniei este Muntele Fuji. Un con vulcanic perfect simetric, al carui varf este situat la 3.776 de metri, Fuji a