Oamenii care citesc presa stiu ca nu toate ziarele sint la fel. Si ca, la un moment dat, vor disparea si hienele.
Cazul, sa-i spunem socant, de la manastirea Tanacu si disputele generate de articolul, daca poate fi numit asa, despre Monica Macovei din „Evenimentul zilei" lovesc in doua simboluri ale increderii la romani: Biserica si presa. Daca primul ne priveste mai putin, cel de-al doilea se reflecta intrucitva si asupra „Cotidianului".
Vrind-nevrind, sintem colegi de breasla atit cu autorii povestii publicate de „Evenimentul zilei", cit si cu personaje care au profitat de moment pentru a lovi in concurenta. Ieri, cel putin, disputa pe marginea acelui text a atins proportiile unui razboi sub cupola circului.
Frustrari mai vechi au gasit drumul pentru a iesi la suprafata, transformind ceea ce ar fi putut sa fie o simpla dezbatere, la Clubul Roman de Presa, intr-o lupta in noroi. Nu a fost sa fie, si nici nu putea fi, atita timp cit CRP-ul este parte a baricadei. Porcaiala in direct transmisa de Realitatea TV a aratat o presa imatura, macinata de interese.
Pentru ca nu stiu citi dintre oamenii care s-au uitat la televizor au crezut ca seful CRP, Cristian Tudor Popescu, vorbeste in calitate de strajer al regulilor jurnalismului si citi au simtit in turbarea din vocea sa nevoile directorului de la „Gandul".
„Cotidianul" a incercat, pina acum, sa se tina departe de acest subiect. Nu este treaba noastra ce si cum se scrie la „Evenimentul zilei". Cititorii acestei publicatii sint singurii care ii pot judeca. Si apoi, filmul in care jucam noi este cu totul altul decit cel in care apare justitiarul de serviciu.
Oamenii care citesc presa stiu ca nu toate ziarele sint la fel. Si ca, la un moment dat, vor disparea si hienele.
Cazul, sa-i spunem socant, de la manastirea Tanacu si disputele generate de a