Ravioli cu spanac si cascaval.
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg ravioli umpluti (se gasesc congelati la toate supermarket-urile), sare, 450 g spanac (decongelat), 2 legaturi de ceapa verde, 2 linguri ulei de masline, 100 g cascaval, 100 g smantana groasa, 2 linguri stafide, piper.
Mod de preparare:
Se fierb ravioli al dente in apa cu sare. Se pune spanacul intr-o strecuratoare sa se scurga, se spala ceapa verde, se curata si se taie rondele. Se incinge uleiul, se caleste putin ceapa, dupa care se adauga spanacul si se lasa si el putin sa se patrunda.
Se rade cascavalul si se incorporeaza in spanacul dunstuit impreuna cu smantana si stafidele. Se sareaza, se pipereaza si se serveste impreuna cu ravioli scursi. Se poate presara deasupra cascaval ras.
Frittata de dovlecei cu sunca
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 dovlecei, 2 cepe, 1 rosie decojita (din conserva) taiata cubulete, 80 g sunca taiata bucatele, 2 linguri ace de rozmarin, sare, piper, 100 g frisca batuta, 8 oua, 1 lingura faina, 120 g cascaval ras, 300 g iaurt, 6 linguri zeama de lamaie, piper macinat, 1 lingura ulei.
Mod de preparare:
Se spala dovleceii, se taie felii subtiri si se calesc, impreuna cu rosiile si ceapa tocata marunt, in uleiul incins. Se adauga sunca si rozmarinul, se sareaza si se pipereaza.
Se bat ouale impreuna cu faina, sarea si piperul, se incorporeaza frisca batuta si se toarna peste legumele calite. Se acopera cu capac si se lasa sa se inchege, dupa care se presara deasupra cascavalul ras. Se da frittata circa 5 minute la cuptor, sub grill, sa se rumeneasca, si se serveste cu sosul preparat din iaurt, zeama de lamaie si piper.
Scrumbie marinata cu sos de hrean
Ingrediente (pentru 4 persoane): 800 g cartofi, sare, 4 tulpini de praz, 3 linguri unt, 4 linguri codite de ceapa verde taiate rondele