Disputele dintre liderii clujeni ai Aliantei "D.A." ar putea provoca scurtcircuitarea coalitiei de guvernamant. Practic, membrii PNL si cei ai PD seamana cu niste tovarasi de afaceri care merg la restaurant, iar la final nu se inteleg cine trebuie sa plateasca masa.
In conditiile in care actuala coalitie de guvernare trebuie sa isi asume reforme dureroase, nota de plata ar urma sa fie una consistenta.
Pana atunci, fiecare partid incearca sa isi consolideze organizatiile teritoriale. Cel mai dezavantajat a fost la alegeri PNL, care in schimbul postului de presedinte al Consiliului Judetean si-a sacrificat candidatii la posturile de primari din orasele importante. Astfel ca in urma alegerilor locale, PNL avea un singur primar de oras, cel din Gherla.
Intre timp, liberalii si-au consolidat serios pozitiile in nordul judetului. Independentul Ioan Ungur, ales cu sprijinul Aliantei, a intrat in PNL, la fel ca si primarul comunei Bontida, Vasile Bodocan, ales pe listele PNTCD. Tot din Dej provine si subprefectul liberal Calin Platon, care coordoneaza si Oficiul Prefectural din oras. Astfel ca in acest moment, Dejul a devenit bastionul PNL in judet.
In schimb, PD a continuat sa isi fortifice pozitiile la nivelul administratiei judetene. Postul de prefect obtinut de presedintele organizatiei municipale a partidului, Mihail Hardau, s-a dovedit unul mult mai important decat estimau democratii mediat dupa alegerile generale. Hardau a instalat o mare parte dintre liderii partidului in pozitiile-cheie din cadrul directiilor descentralizate.
Unele dintre acestea, cum ar fi Directia Sanitar-Veterinara ori Directia de Sanatate Publica, pot oferi avantaje electorale extrem de importante pentru PD in mediul rural, in eventualitatea organizarii unor alegeri anticipate anul