Romania s-a zbatut mult timp si inca se mai zbate la coada tarilor care s-au eliberat de credinta in comunism si au intors fata catre valorile ocidentale. Iar de vina pentru acest lucru este mentalitatea tuturor romanilor, care nu a putut fi schimbata peste ani.
Nici nu avea cum, din moment ce imediat dupa Revolutie, marii activisti de partid s-au ascuns de teama exterminarii lor pentru a-si pregati peste ani revenirea in forta.
Multi dintre cei care au slujit la bunastarea PCR-ului si au otravit mentalitatea romanilor cu tot felul de conceptii totalitariste au supravietuit si, dupa ce au imbracat haina occidentala, s-au ridicat din nou in functii importante.
In Galati, grupul de comunisti convinsi s-a spart dupa Revolutie si multi dintre activisti s-au scufundat. Putini au stiut ce sa faca pentru a ajunge din nou in functii cheie si pentru a trage sforile in oras. Acum, trecutul unora este cunoscut de toata lumea si nici ei nu s-au mai sinchisit sa se dea dupa degete.
Insa altii se dau de ceasul mortii pentru a convinge pe toata lumea ca nu au facut parte din nomenclatura comunista.
De la PCR la sefia CJ
Presedintele Consiliului Judetului (CJ) Eugen Durbaca figura in 1984 ca membru in Comitetul judetean al PCR. Cel putin asta indica cotidianul „Viata Noua". In perioada Revolutiei, despre Eugen Durbaca, ziarul de partid nu a mentionat absolut nimic si nimeni nu stie exact pe ce baricade s-a aflat el.
Dupa Revolutie, in 1992, Eugen Durbaca a devenit primar al municipiului Galati, iar patru ani mai tarziu, in 1996, acelasi personaj cu trecut intunecat a obtinut un nou mandat de primar al municipiului. Dupa expirarea celui de-al doilea mandat, Durbaca a incercat din raspuneteri sa se mentina intr-o functie