Peste 50 la suta din studentii din toata tara care au facut cereri de gazduire la camin in anul universitar 2004-2005 au ramas pe dinafara, potrivit datelor oferite de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Universitatea din Bucuresti nu poate asigura locuri in camine pentru studentii din anul I deoarece caminul din Grozavesti e inca in constructie. Fiecare universitate are propriile criterii de acordare a locurilor in camine, insa au prioritate studentii ai caror parinti castiga sub venitul minim pe economie, cei care au rezultate foarte bune, cei care au parintii cadre didactice si bursierii statului roman.
Subventia pentru cazare la gazda
Cei care nu au prins un loc in camin si care au venituri mici, pot obtine o subventie din partea statului pentru a locui la gazda. Pentru a primi o astfel de subventie trebuie ca studentii sa depuna o cerere la secretariatul facultatii, una din conditiile principale pentru a primi subventia fiind semnarea unui contract de inchiriere. In lunile noiembrie si decembrie a.c., subventia pentru cazare la gazda este de 630.000 lei.
Camine noi
Zece universitati din tara construiesc inca 11 camine si consolideaza alte patru, in Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, Constanta, Oradea, Suceava si Targoviste. Potrivit Ministerului Educatiei, suma totala necesara finalizarii constructiilor si renovarilor depaseste 800 de miliarde de lei. Anul acesta, bugetul ministerului a acoperit 27 de miliarde de lei din aceasta suma, universitatile contribuind cu fonduri proprii de aproape 185 de miliarde de lei. Un singur camin, al Academiei de Studii Economice Bucuresti, va fi finalizat pana la sfarsitul anului, potrivit Ministerului Educatiei si Cercetarii.