Vremea vacantelor. Soare puternic, vreme frumoasa, asa ca incepe distractia: la mare sau la munte! Nu ne ramane decat o singura solutie: sa ne facem bagajele si sa pornim spre destinatiile dorite.
Insa, pentru cei care nu se pot bucura inca de un concediu, ne oferim sa le dam o mana de ajutor. Ii vom invita, alaturi de noi, intr-un voiaj imaginar in Ucraina. Vom avea de toate pentru toti! Dar mai ales ne vom bucura de principalele delicii gastronomice cu care aceasta tara se poate lauda din plin!
Bucataria ucraineana inglobeaza combinatii extrem de incitante intre arome si gusturi variate. Acru, piperat, proaspat, delicios - sunt doar cateva dintre cuvintele ce caracterizeaza pe scurt bucataria din aceasta tara.
Catedrala Sfantul Andrei, punctul de atractie al turistilor care viziteaza Kievul
TRADITIE. O felie de paine si sare - modalitatea prin care ucrainenii isi intampina invitatii. De altfel, painea reprezinta si alimentul-cheie al acestei bucatarii, Ucraina fiind cunoscuta drept "cosul cu paine al Europei". Lucru recunoscut si intarit de scriitorul francez Honore de Balzac, care, traind patru ani in Ucraina, a reusit sa numere nu mai putin de 77 de feluri de preparare a painii. Supa Kytia reprezinta simbolul fertilitatii si al bogatiei mesei ucrainene. Foarte consistenta, aceasta este preparata in special pe baza de sfecla si de varza, servita cu usturoi, existand mai mult de 40 de variante, calde si reci, cu carne si legume, ce variaza in functie de sezon si de regiune. O mancare prezenta la loc de cinste pe masa ucrainenilor este Shuba, o salata care contine scrumbie, cartofi, muraturi si sfecla, formata din mai multe straturi. Ati auzit cumva de "micii porumbei" ucraineni? Nu o sa va treaca nici prin gand ca sunt celebrele sarmale din foi de varza umplute cu carne si orez, deasupra carora se toarna sos de rosii.
DULCE. Dupa o sup