Cu toate ca li s-a transmis ca este vorba despre o revizie tehnica, angajatii spun, in lipsa unui investitor care sa acopere datoriile acumulate, ca nu e sigur ca studioul clujean isi va relua emisiunile.
Angajatii NCN ne-au relatat ca, din 2000 incoace, postul local a avut de infruntat opozitia actionarului UPC, care a refuzat sa mai plateasca salariile. Apoi, "fraiele" ar fi fost preluate de catre omul de afaceri Radu Ster.
O perioada mai buna s-a dovedit cea a campaniei electorale din 2004, in care postul a acumulat resurse financiare care i-au permis achizitionarea, in leasing, a doua autoturisme, un Seat si o Dacia Break, precum si a unor calculatoare performante pentru studio, care sa permita prelucrarea in sistem digital.
"La noi, salariile erau mici, dar, cum toata lumea putea sa faca si publicitate, inclusiv cei din redactie, le completam cu comisioane din vanzarile de reclame", spune un angajat. Cu toate acestea, banii obtinuti din publicitatea electorala nu au ajuns si pentru achizitionarea unui mixer performant, care sa faciliteze o transmisie de calitate.
Angajatii spun ca problema cea mai mare a constituit-o majorarea chiriei de catre proprietarul cladirii de pe strada Horea, societatea comerciala Cominex Nemetalifere, cu pana la 800 de euro pe luna. Din aceste motive, mentioneaza salariatii, datoriile acumulate de postul clujean au ajuns la peste 200 de milioane de lei.
Emigrari in masa
Un alt motiv invocat de angajati este aparitia, catre sfarsitul lui 2004, a concurentei pe plan local.
Cu toate ca toti salariatii postului de pe strada Horea aveau carti de munca si isi primeau la timp salariile, chiar daca acestea erau mici fata de concurenta, patronatul a convocat, la 20 iunie, o sedinta in c