Licitatii de forma
Conform sesizarii respective, Electrica a organizat in 5 august 2004 o licitatie pentru cinci lucrari de constructie, desi lucrarile respective erau deja incheiate la data organizarii licitatiei. Ca exemplu, este dat cazul SC Klark, care a emis catre Electrica, in 17 august 2004, o factura in valoare de 834 de milioane de lei, factura achitata imediat, desi incepuse lucrarile in aprilie-mai 2004, adica cu cAteva luni inainte de organizarea licitatiei.
Tot in sesizarea respectiva se arata ca la lucrarea de investitii ?Statia Porolissum?, in valoare de peste 30 de miliarde de lei, firma de constructii - SC Electromontaj Cluj - nu a executat toate lucrarile prevazute in proiect, in contextul in care directorul Electrica Salaj avea afaceri personale cu SC Electromontaj.
Printre altele, in sesizare se mai spune ca, din ordinul lui Vasile Nicoara, masinile SC Electrica Salaj ar fi transportat materiale de constructii la proprietatile sale din Bucuresti, ca in anii 2003 si 2004, directorul Electrica Salaj ar fi folosit masina unitatii in delegatii in interes personal, cauzAnd firmei un prejudiciu de peste 200 de milioane de lei.
NUP partial
Toate aceste sesizari au ajuns si la Parchetul de pe lAnga Judecatoria Salaj, dar prin rezolutia din 2 iunie 2005, procurorul Daniel Ciumarnean a dispus neinceperea urmaririi penale (NUP) fata de Vasile Nicoara. Totusi, in aceeasi rezolutie, procurorul a mai dispus ?continuarea cercetarilor de catre IPJ Salaj - Serviciul de Investigare a Fraudelor, in legatura cu executarea lucrarii «Reparatie LEA 0.4 KV Valeni», atribuita in urma concursului de oferte din 05.08.2004?. Procurorul mai spune ca in privinta lucrarilor respective (executate de SC Klark) ?exista indicii ca este posibil sa se fi desfasurat anterior licitatiei?, asa cum reiese si din declaratiile unor martori, si di