In discursul televizat pe care l-a rostit la o ora de maxima audienta marti seara la baza militara Fort Bragg, din Carolina de Nord, Bush a incercat sa inlature scepticismul americanilor legat de In discursul televizat pe care l-a rostit la o ora de maxima audienta marti seara la baza militara Fort Bragg, din Carolina de Nord, Bush a incercat sa inlature scepticismul americanilor legat de razboiul din Irak si sa convinga natiunea ca anuntarea unui calendar pentru retragere ar fi "o grava eroare". Printre alte neajunsuri, un astfel de calendar nu ar face decat sa-i informeze pe "inamici" cat timp trebuie sa astepte plecarea trupelor americane, a tinut sa sublinieze presedintele SUA, care a conchis: "Vom ramane in Irak atat timp cat va fi nevoie". Seful Pentagonului, Donald Rumsfeld, estima insa cu numai cateva zile in urma ca prezenta americana in Irak se va prelungi pe durata a 10-12 ani.
Romania, pomenita printre aliatii de nadejde
Romania a fost pomenita de Bush alaturi de Marea Britanie, Italia, Australia, Germania, Ucraina, Turcia si Polonia, care pregatesc armata si politia irakiana, si de "numeroase natiuni" care actioneaza in prezent pentru atingerea obiectivului comun: "Un Irak care poate sa se apere singur, sa-si infranga dusmanii si sa-si asigure libertatea". Bush a admis in schimb ca "munca in Irak va fi dificila si periculoasa", cu alte cuvinte ca militarii americani vor mai avea de luptat in conditii grele si ca vor mai fi pierderi in randurile lor. Un sacrificiu in legatura cu care multi americani au semne de intrebare, dar despre care presedintele american a dat asigurari ca "merita facut si este vital pentru securitatea Statelor Unite".
Democratii deplang slabiciunea argumentelor presedintelui
Bush a facut insistent o legatura intre operatiunile militare din Irak, care au inceput cu ofensiva din martie 2003, si razboiu