Pentru a pregati o ciorba greceasca, aveti nevoie de maruntaie si carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la alta pasare. Asta in primul rand. Dupa ce v-ati aprovizionat cu ingredientul Pentru a pregati o ciorba greceasca, aveti nevoie de maruntaie si carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la alta pasare. Asta in primul rand. Dupa ce v-ati aprovizionat cu ingredientul principal, va mai trebuie morcov, patrunjel, telina (cam 300 g), o ceapa de marime mijlocie, 30 de grame de orez, o lamaie, un galbenus, 100 mililitri de smantana sau 200 de iaurt, patrunjel si sare. Carnea se taie in bucatele si se asaza, intr-o oala mai mare, in trei litri de apa. Dupa ce ati adaugat si o lingurita rasa de sare, se lasa carnea sa stea 15 minute deoparte, ca sa treaca in apa cat mai multe substante hranitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun. Se pune oala pe foc iute, iar atunci cand da in clocot se adauga zarzavatul si ceapa, taiate in sferturi. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, pana cand se inmoaie bine toate si apoi se strecoara. Se pune orezul, amestecand bine ca sa nu se lipeasca de fundul oalei, si se fierbe 20 de minute. In supa se adauga carnea, fara zarzavaturi, completand pana la 2 litri de apa, daca a scazut, si se adauga o lingurita cu varf de condimente de bucatarie, lasand sa mai dea in cateva clocote. Se ia apoi de pe foc, se potriveste gustul cu sare si zeama de lamaie (care da specificul grecesc) si se drege cu galbenus si smantana ori iaurt. Pentru aroma, se pune patrunjel taiat marunt. Este recomandata vara, pentru efectul racoritor.