Instalatiile Power Pack de impachetare a deseurilor menajere nu mai functioneaza de mai bine de trei luni. Consiliul Judetean (CJ), cel care a achizitionat utilajele, a gasit solutia in constituirea unei comisii care sa analizeze modul de functionare a sistemului de prelucrare a deseurilor in centrele zonale Dej-Gherla si Turda-Campia Turzii.
Membrii comisiei din cadrul CJ spun ca au avut doar discutii preliminare, in urma carora s-a stabilit modul de lucru. De cealalta parte, presedintele CJ, Marius Nicoara, sustine ca are deja un raport asupra sistemului de prelucrare a deseurilor. Initiativa lui Nicoara mascheaza, de fapt, intentia de a accesa fonduri europene pentru amplasarea unei noi rampe ecologice.
Power Pack a costat bugetul judetean 5 milioane de euro. Ancheta penala a celor implicati in afacerea Power Pack a fost clasata cu neinceperea urmaririi penale. Tot ce poate face CJ in acest caz este constituirea unei comisii despre care nici primarii, nici reprezentantii Comisariatului Regional al Garzii de Mediu, nu au auzit.
Comisia de analiza a sistemului de prelucrare a deseurilor din cele doua centre zonale din judet s-a infiintat printr-o dispozitie a presedintelui CJ din 13 iunie si are trei membri, pe Palfi Mozes Zoltan, vicepresedinte al CJ, pe arhitectul sef al judetului, Radu Spanu si pe Dorin Ciataras, directorul Companiei de Apa Somes.
"Ne-am intrunit alaltaieri si am hotarat sa le mai dam celor din Campia Turzii si Gherla o saptamana pentru a ne trimite o analiza asupra sistemului de colectare a deseurilor. Dupa aceea, ne vom intalni si cu administratorii rampelor si vom face o analiza.
Planul de masuri va fi elaborat si printr-un chestionar, care cuprinde intrebari referitoare la amplasarea rampei ecologice si a modului de selectare si