Contractele de credit, incheiate cu Banca Transilvania la 28 aprilie, au valorile de 71,5, respectiv 78,4 miliarde de lei. Potrivit unui raport al ARDAF, destinatia primului imprumut este rambursarea unui alt credit, luat de la Robank, iar celui de-al doilea - finantarea activitatilor curente.
Pentru a se proteja impotriva riscului, banca din Cluj a instituit o ipoteca de rangul I pe sediul ARDAF din Bulevardul Primaverii nr. 29 din Bucuresti, care are o valoare contabila de 191 de miliarde de lei.
In virtutea aceluiasi contract, ipoteca s-a extins si asupra sediilor din Cluj ale societatii de asigurare, situate pe strazile Samuil Micu nr. 7 (516 mp - valoare contabila - 11,5 miliarde), Ioan Bob nr. 12 (320 mp - 6 miliarde), Xenopol nr. 3 (1240 mp - 26 miliarde), Pasteur nr. 79 (160 mp - 2,6 miliarde), Pavlov nr. 79 (302 mp - 7,8 miliarde), Piata Marasti nr. 3 (250 mp - 16 miliarde) si Fabricii nr. 9 (178 mp - 3,2 miliarde), ultimele doua locatii fiind concesionate.
Ipoteca este valabila si in cazul sediului ARDAF din Bd. Natiunilor Unite nr. 4 si a unui teren de la Intrarea Catedrei, ambele in Bucuresti. Valoarea totala a imobilelor ipotecate este de 283 de miliarde de lei, echivalentul a 9,5 milioane de dolari.
La 13 ianuarie, grupul care detine ARDAF, Tender din Timisoara, a intocmit un contract prin care vindea societatii de asigurari imobilul din Primaverii, valoarea pe care o are de achitat firma clujeana fiind de 195 de miliarde de lei, plus un apartament in Bucuresti, pe str. Stirbei Voda nr. In acest an, ARDAF a cumparat imobile si in Buzau si Petrosani.
Creante pasate
In documentele trimise Bursei Electronice Rasdaq, firma clujeana specifica faptul ca exista mai multe contracte a caror incetare, modificare sau exigibili