Despre afacerile cu bani publici facute de reprezentantii fostei guvernari au curs rauri de cerneala. Clujul a fost ferit de astfel de dezvaluiri. Unul din motive ar fi acela ca, la Cluj, PSD nu s-a "bucurat" in mod real de o opozitie puternica, poate doar la nivel declarativ. Fieful afacerilor PSD a fost Consiliul Judetean, controlat pana in vara trecuta de Gratian Serban.
Cu mici exceptii, cum ar fi afacerea deseurilor "Power Pack", nimeni nu a putut prezenta dovezi clare ale spolierii banului public. Nici presedintele de acum al Consiliului Judetean, liberalul Marius Nicoara, nu pare preocupat sa rascoleasca trecutul inaintasului sau. Nicoara are motive obiective in a fi diplomat cu familia lui Gratian Serban.
La inceputul lunii martie Daniel Don, directorul adjunct al Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM), a declarat, intr-o conferinta de presa organizata ad-hoc la sediul Prefecturii, ca in agentia pe care o conduce fosta putere politica a "jonglat" cu banii publici. Cel putin, acesta a fost mesajul transmis presei, fara ca directorul sa prezinte informatii clare.
Declaratia venea tocmai din partea unui fost membru PSD. Don si-a dat demisia din PSD dupa ce Traian Basescu a castigat alegerile. Intr-o discutie purtata cu reporterii ZIUA de Cluj, Don a explicat ca una din firmele controlate de familia lui Gratian Serban, fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ Cluj), a executat lucrarile la sediul AJOFM de la Dej. Este vorba de firma "INM Investment".
La numarul de telefon mobil al societatii ne-a raspuns insusi Calin Serban, fiul ex-presedintelui CJ Cluj. Dupa ce si-a dat seama ca a fost prins "in direct", fiul lui Serban a cotit-o si ne-a spus ca e vorba de o "coincidenta de telefon" si ca nu are nici o treaba cu firma "INM Investment". Directorul Don ne-a