Primul-ministru a anuntat ca face o evaluare a activitatii tuturor ministrilor din Cabinetul sau. Si PNL, pe de alta parte, isi evalueaza propriii ministri. Partidul Democrat la fel, in aceeasi situatie aflandu-se conservatorii si UDMR. Daca in privinta partidelor e greu de crezut ca vor fi intr-atat de intransigente cu trimisii lor la Palatul Victoria, incat sa-si retraga singure ministrii, se anunta nori negri, provocati de premier, deasupra capetelor ministeriale.
Calin Popescu Tariceanu se declara nemultumit de ministrii cu note de trecere si isi exprima dificila intentie de a pastra in Guvern numai ministri de notele 8 si 9. Nota 10, care, de obicei, e pentru profesor, ii revine acum lui.
Cu toate ca purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, anunta o remaniere guvernamentala in aceasta vara, undeva pe la mijlocul lunii iulie, premierul a tinut sa corecteze informatia, adaugand ca, pana la toamna, cand va fi prezentat Raportul de monitorizare al UE, nici nu se gandeste sa faca schimbari. Desi, daca este sa vorbim strategic, ar fi mult mai utila improspatarea Executivului pe timp de vara, pentru ca noii ministri sa aiba timp de acomodare, pe perioada cat romanii sunt ocupati cu vacantele, iar din toamna sa tureze motoarele la maximum.
Cum spuneam, premierul e exigent. Nu face declaratii publice impotriva unuia sau altuia dintre ministri, dar e clar ca are propriile insatisfactii. E si firesc, unele dintre incompetentele sau inabilitatile ministrilor sai i s-au spart in cap devenind, de multe ori, subiectul persiflarii prezidentiale.
Vrea numai ministri eminenti? Ma intreb daca, in aceasta situatie, va mai ramane in functie macar jumatate din tabloul ministerial de acum.
Sa ii luam pe rand pe cei care sunt examinati, in aceste zile, chiar de catre premier. Mihai Razvan Ungureanu, seful diplomatiei romane - cred ca sare, de d