Directia de Sanatate Publica (DSP) Suceava a realizat un ghid cu recomandari privind prepararea mancarurilor in manastiri in vederea prevenirii focarelor de toxiinfectie alimentara.
"Am trimis aceste recomandari Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, avand in vedere ca, la ora actuala, nu exista nici un act normativ sau ordin ministerial care sa permita directiilor de sanatate publica sa efectueze controale igienico-sanitare in manastriri. In aceste locuri mai merg delegatii oficiale ori turisti si ne-am gandit ca aceste sfaturi sunt binevenite. Sub nici o forma demersul nostru nu are caracter de amenintare la adresa manastirilor'', ne-au declarat reprezentantii DSP Suceava. Printre aceste recomandari se numara si desemnarea unei maicute in fiecare manastire care sa supravegheze activitatea din bucatarie si existenta unor spatii separate de preparare a mancarurilor, a apei curente si a frigiderelor.
''Sfaturile noastre vizeaza strict mancarurile care se pregatesc in manastiri, nu si pe cele aduse de oameni de acasa'', au adaugat reprezentantii DSP Suceava. Acestia sustin ca in anul 2001 au sugerat Ministerului Sanatatii sa propuna Patriarhiei Romane incheierea unui protocol care sa permita intr-o anumita masura supravegherea de catre directiile de sanatate publica a modului in care se pregatesc mancarurile in manastiri, indeosebi pentru delegatiile oficiale. ''Pana in prezent nu am primit nici un raspuns'', afirma reprezentantii DSP Suceava.
Directia de Sanatate Publica (DSP) Suceava a realizat un ghid cu recomandari privind prepararea mancarurilor in manastiri in vederea prevenirii focarelor de toxiinfectie alimentara.
"Am trimis aceste recomandari Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, avand in vedere ca, la ora actuala, nu exista nici un act normativ sau ordin ministerial care sa permita directiilor de sanatate publica sa efectueze controa