Nou-infiintata structura a Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), care va lupta din rasputeri pentru a starpi coruptia din randul propriilor angajati, a fost luata, deja, cu asalt. Desi oficial nu si-a inceput activitatea, Directia Generala Anticoruptie (DGA) este considerata un adevarat rai pentru cei care vor sa lucreze aici. Sperand ca vor obtine lefuri impresionante, peste 700 de politisti si-au depus dosarele pentru a participa la selectia cadrelor care urmeaza sa intre "in paine" din septembrie.
Seful structurii, procurorul Marian Santion, le-a taiat insa elanul scurt: "Nu va fi o institutie unde sa vii sa te imbogatesti!"
Dupa aprobarea de catre ministrul Vasile Blaga a Regulamentului de Organizare si Functionare a acestei structuri a inceput calvarul. Selectia si verificarea celor peste 700 de rapoarte depuse de cei care au solicitat transferul la aceasta unitate specializata in prevenirea si combaterea coruptiei presupune un volum impresionant de munca. Pana in prezent au fost demarate verificarile in cazul a peste 400 de persoane, provenind din randul politistilor, jandarmilor, pompierilor, dar si celor care au solicitat un post pe linie administrativa. "Cei care considera ca indeplinesc o serie de criterii profesionale si morale pentru a face parte din DGA vor fi supusi unor controale drastice. Ei vor fi verificati de Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) a MAI, Corpul de Control al ministrului de Interne, cat si de alte institutii ale statului din sistemul de ordine si siguranta nationala", ne-a declarat Marius Tache, ofiter Relatii Publice la DGA. Si ca sa inteleaga toata lumea despre ce este vorba exact, mai trebuie adaugat faptul ca acestor verificari li se vor adauga numeroase testari psihologice si controale medicale, criteriile principale de selectie fiind performanta si onestitatea. Asadar, cine simte c