In urma cu an, GAZETA scria despre concesiunile mai mult sau mai putin curate facute asupra terenurilor fostelor IAS-uri care au functionat in judet. Ne-am oprit tot atunci asupra afaceristilor care au pus mana pe terenurile din Dealul Dumitrei – Valer Simihaian si Paul Ilies – prin intermediul societatii RAAL pe care o conduce.
Nu am reusit sa aflam insa care au fost jocurile de culise sau cine ar fi trebuit sa primeasca de drept terenurile care s-au concesionat peste noapte. Dar, in timp, aceste aspecte ies la iveala, iar Justitia va avea ocazia sa intervina daca nu a facut-o, din diferite motive, la momentul respectiv.
Saptamanalul nostru si-a propus sa prezinte in acest numar povestea incredibila a unor mostenitoare care, desi, ar fi avut tot dreptul sa intre in posesia unei suprafete importante de teren in localitatea Dumitra nu s-a intamplat asta.
Ba mai mult, veti vedea in continuare prin cate procese au trecut mostenitoarele in decurs de mai bine de 7 ani si cum se poate complica o situatie cand ai de-a face cu oameni de afaceri influenti.
Trebuie sa precizam din capul locului ca in acest numar ne-am propus sa prezentam povestea mostenitoarelor Katharina Thomae si Katharina Harosa, urmand ca in numerele viitoare sa facem investigatiile noastre si sa ne aplecam mai atent asupra actului de justitie si asupra intereselor pe care le protejeaza proaspatul parlamentar PD-ist Augustin Zegrean (avocat de meserie – n.red.) aflat de ani buni in anturajul deputatului Ioan Oltean.
Katharina Harosa si mama ei – Katharina Thomae – s-au stabilit in Germania la sfarsitul anilor ’70.
La cativa ani dupa revolutie, Katharina Harosa se intoarce in Romania, mai precis la Dumitra, si incearca sa obtina