Chec aperitiv.
Ingrediente (pentru 8 persoane): 150 g cascaval Dobrogea, 200 g bacon, 4 oua, 220 g faina, 1 plic praf de copt, 100 ml vin alb, 100 ml ulei de masline, 50 g alune sarate, 1 lingurita ulei de floarea-soarelui, 2 lingurite cimbru, piper macinat.
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 210gr., ungeti cu un strat subtire de ulei o forma de chec si puneti-o in frigider.
Taiati cascavalul cubulete si baconul fasii si prajiti baconul intr-o tigaie (de teflon) fara grasime, pana ce se rumeneste frumos.
Puneti intr-un castron faina, praful de copt si piperul. Spargeti ouale la mijloc si amestecati cu o spatula, incorporand, putin cate putin, vinul alb si uleiul de masline.
Cand aluatul este neted, adaugati cascavalul, fasiile de bacon, cimbrul faramitat si alunele zdrobite.
Dati checul 45 de minute la cuptor si cand s-a copt - verificati cu lama de cutit -, lasati-l sa se raceasca, scoateti-l din forma si serviti-l rece, taiat cubulete, ca aperitiv.
Salata provensala cu ton
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 conserva cu ton, 200 g laptuca, 6 rosii coapte, 1 bulb de fenicul, 1 borcan cu cepe mici conservate, 1 conserva cu boabe de porumb (200 g), 1 bucata parmezan sau alt cascaval (100 g), 1 pumn de masline negre, 1 lingura otet aromat, 1 lingura otet de vin, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.
Mod de preparare:
Curatati bulbul de fenicul si taiati-l felii subtiri, taiati cepele rondele, scurgeti boabele de porumb si clatiti-le sub jetul de apa rece.
Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le bucati ceva mai groase. Spalati si zvantati salata si rupeti-o fasii.
Preparati intr-un castron un sos vinegreta cu cele doua feluri de otet, sare, piper si ulei de masline, batandu-le bine cu furculita.
Taiati parmezanul fasii subtiri si rupeti tonul bucatele.
Pune