Ion Cristoiu, despre rolul pe care il are in cazul ostaticilor Directia de investigare a infractiunilor de criminalitate organizata si terorism din cadrul Parchetului. Intr-un efort de a dovedi ca nu toti jurnalistii sunt gugustiuci, Ovidiu Ohanesian a pus la indoiala felul in care se desfasoara ancheta in cazul rapirii de la Bagdad.
Mai tanarul meu confrate s-a facut remarcat prin curajul de a ataca atotputernicul SIE. Mai mult, intr-un gest destul de rar in gazetaria noastra cuminte, la decernarea Premiilor CRP, el a indraznit sa-i reproseze lui Traian Basescu, subtil si in direct la TV, surprinzatoarea prietenie cu fostii securisti.
Sub semnul acestei cutezante, ce-ar fi de dorit s-o intalnim la toti colegii sai de generatie, Ovidiu Ohanesian ataca acum, prin indoielile sale, o alta institutie atotputernica a Romaniei asa-zis democratice: Directia de investigare a infractiunilor de criminalitate organizata si terorism din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Prin temeiul de infiintare, aceasta Directie se ocupa de infractiuni cu mare impact la marele public. Un pungas de buzunare nu starneste cine stie ce patimi in randurile populatiei. Un membru al unei bande mafiote suspectate de asasinate la comanda, un terorist care pune la cale o rapire sau - Doamne fereste! - un atentat cu zeci de victime in randurile populatiei civile isi atrag din start ura opiniei publice. E suficient sa iesi la televizor si sa declari ca X e suspectat de a fi autorul unui act terorist pentru ca masa sa ceara arestarea si executarea respectivului fara judecata. Aflate sub presiunea strazii, institutiile insarcinate cu apararea statului de drept - presa, societatea civila - sovaie sa reactioneze in numele drepturilor fundamentale ale omului. De aceea, institutii precum DIICOT trebuie sa faca fata, chiar si in tari respectabile, tentatie