Concursurile de bucatarie sunt ca niste olimpiade. Doar cu ajutorul lor poti sa afli cine este cel mai bun. Din 2003, Raymond Gomes ia de fiecare data marele premiu la concursul "bucatarul-sef al anului".
Cand intra Raymond in bucataria restaurantului in care lucreaza, lucrurile par sa mearga mai bine. Toti ucenicii il asculta cu atentie si nu ies nici un moment din cuvantul lui. Cum altfel? El este un maestru. Nenumarate trofee confirma acest lucru. Concursul bucatarilor, organizat anual la Bucuresti, difera de alte competitii internationale. De obicei, se fac concursuri pentru fiecare specific in parte. In Capitala, insa, din ratiuni financiare, toate acestea sunt concentrate intr-un singur eveniment culinar.
COLECTIE. In octombrie 2004, competitia avea ca specific bucataria internationala si asiatica. Raymond a luat premiul intai pentru cel mai bun aperitiv si cel mai bun fel de baza, din bucataria internationala. La sectiunea specific asiatic el a fost recompensat si pentru cel mai bun fel de baza si cel mai bun desert. Marele premiu a ajuns si el in colectia lui Raymond. Tot ce a fost prezentat in concurs a fost inventat de bucatarul-sef Gomes. "Am inceput sa ma gandesc la un meniu cu doua luni inainte, insa abia in ajunul competitiei am reusit sa pun in practica tot ce aveam in gand", ne-a marturisit Raymond Gomes. Anual, evenimentul aduna aproximativ 60 de bucatari din toata tara care doresc sa se manifeste, dar si sa se inspire, altfel spus, sa fure meserie, pentru ca intre bucatari nu exista prietenie, ci doar concurenta.
SIGURANTA. "Ca sa faci ceva foarte bine, trebuie sa iti placa extrem de mult munca ta si sa o faci cu pasiune, acesta cred ca este secretul meu. Am mare inceredere in ceea ce fac." Raymond a mostenit o parte din talentul lui culinar, pentru ca atat tatal lui, cat si bunicul au fost bucatari-sefi. Desi este considerat cel m