Peste 165.000 de candidati dintre cei care au promovat testele orale ale examenului de bacalaureat au inceput ieri probele scrise, primul test fiind cel la limba si literatura romana.
Elevii au avut la dispozitie cate trei ore pentru a rezolva subiectul cu numarul 2, cel care a fost extras de catre secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, Paloma Petrescu, din cele trei variante realizate pentru bacalaureat de catre Serviciul National de Evaluare si Examinare al Ministerului Educatiei si Cercetarii. In Bucuresti, peste 22.000 de absolventi de liceu au dat proba scrisa a bacalaureatului, dupa ce, din cei 22.588 de candidati inscrisi la proba orala de limba romana, au promovat peste 98 la suta. Daniela Nedelcu, inspectorul general scolar al Capitalei, a declarat ca toti profesorii supraveghetori s-au prezentat la proba scrisa, chiar daca multi si-au exprimat, la sedinta de instruire, nemultumirea fata de ordinul ministrului Educatiei privind plata pentru orele suplimentare si fata de decizia Executivului de a ingheta salariile in sistemul bugetar, prin neacordarea indexarii prevazute initial pentru luna octombrie. "Toate comisiile de examen sunt complete. Toti profesorii s-au prezentat la examen, gandindu-se la elevi'', sustine Daniela Nedelcu.
Peste 165.000 de candidati dintre cei care au promovat testele orale ale examenului de bacalaureat au inceput ieri probele scrise, primul test fiind cel la limba si literatura romana.
Elevii au avut la dispozitie cate trei ore pentru a rezolva subiectul cu numarul 2, cel care a fost extras de catre secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, Paloma Petrescu, din cele trei variante realizate pentru bacalaureat de catre Serviciul National de Evaluare si Examinare al Ministerului Educatiei si Cercetarii. In Bucuresti, peste 22.000 de absolventi de liceu au dat proba scrisa a bacalaureatului