Parchetul General a instrumentat, in mare secret, un dosar ce avea pe prima pagina numele Dan Voiculescu. Cum scopul unei anchete discrete este, de cele mai multe ori, de a-i proteja pe infractori, nici speta in cauza n-a facut exceptie.
Pe 10 iunie, procurorii Directiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au aplicat stampila NUP (Neinceperea Urmaririi Penale) pe dosarul celui care l-a facut pe Basescu sa declare, la formarea coalitiei, ca avem de-a face cu o guvernare imorala. Curat imorala, dar si penala.
Pentru ca Justitia, Ministerul de Interne, Ministerul Agriculturii si alte cateva institutii aflate astazi sub comanda noilor guvernanti devin partase la o serie de infractiuni care au facut ca aproximativ 40 de milioane de euro sa treaca din contul statului in conturile lui Voiculescu. Era sa spunem Ceausescu.
Este vorba despre privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare care, pentru o suma mai mult decat derizorie, a intrat in proprietatea celui caruia i se umfla basmaua de la gat cand se vorbeste despre Dosarul „ICE Dunarea“. Vorba lui Ohanesian, prietenii stiu de ce.
„Romanii au ocazia sa dea un semnal extraordinar de puternic ca doresc o societate fara coruptie si, mai ales, fara corupti. Vrem ca averile frauduloase, facute prin furt, sa se intoarca de unde au fost furate“. Aceasta declaratie ii apartine lui Dan Voiculescu si este pusa la loc de cinste pe site-ul Partidului Conservator.
Care partid si-a schimbat in mai multe randuri doctrina, numele, dar niciodata liderul. Care lider are, insa, dintotdeauna, o problema: este pus mereu sa-si justifice averea fabuloasa.
Dan Voiculescu este, astazi, principalul initiator al unui proiect de lege pentru controlul provenientei averilor care nu pot fi justificate din ve