BARUL CASEI In fiecare vara, fructele parca sunt mai bune decat anul trecut. Lunile de iarna "avitaminoase" te ajuta sa uiti adevaratul gust al vitaminelor care atarna in pomi, rugandu-te aproape sa le iei si sa le acumulezi in organism. BARUL CASEI In fiecare vara, fructele parca sunt mai bune decat anul trecut. Lunile de iarna "avitaminoase" te ajuta sa uiti adevaratul gust al vitaminelor care atarna in pomi, rugandu-te aproape sa le iei si sa le acumulezi in organism.
Si pentru ca bietul stomac nu poate "procesa" o asemenea cantitate de verzituri si pentru ca, uneori, cand vezi acest potop de fructe si de legume, ai impresia ca nu se va sfarsi niciodata, lasi rodul pomilor si al pamantului sa se usuce neatins. Batranii vor spune ca e pacat si ne vor invata cum sa conservam prin diverse metode toata aceasta bogatie trecatoare. Sa luam, ca exemplu visinele, pentru ca acum este sezonul lor.
CULES. Vara, la tara, pe prispa casei sta o damigeana de 10 litri plina pe jumatate cu visine care mustesc in zahar. Cand vine vacanta de vara si e timpul fructelor proaspete, vine si vremea conservelor. Atunci, toata armata luâ Papuc, cu mic, cu mare, se implica in culesul visinelor. Exista o credinta din batrani: nu e bine sa culegi toate fructele din pom. Cateva trebuie lasate vrabiilor, altfel, pomul nu va mai rodi la anul.
Dupa cules, cei mici incep razboiul cu samburi, cei mari se pun pe treaba. Cel mai interesant si usor este sa faci visinata. Nu e nevoie sa-ti aburesti fata la foc si nici nu speli multe borcane. Asezi frumos visinele si zaharul in straturi si le lasi patru saptamani in voia lor sa faca schimb de gusturi si tarii. Apoi adaugi votca si⦠gata!
Luna de macerare e teroarea albinelor. Se invart ametite in jurul borcanului imens, acoperit cu tifon, poate-poate gasesc o cale spre paradisul dulce. Niciodata nu se lasa batute. Se li