Preturi mari in statiuni mici Vremea nefavorabila si gradul scazut de ocupare a statiunilor din sudul litoralului nu-i descurajeaza deloc pe comerciantii de fructe sau fast-food care nu renunta la Preturi mari in statiuni mici
Vremea nefavorabila si gradul scazut de ocupare a statiunilor din sudul litoralului nu-i descurajeaza deloc pe comerciantii de fructe sau fast-food care nu renunta la pret. Ei incearca disperati sa recupereze pierderea din buzunarele, si ele stramte, ale putinilor turisti aflati acum la malul marii. Acestia, in lipsa de alte activitati specifice sezonului (scaldat, bronzat), colinda statiunile in cautare de noi atractii. Si leii grei, dimpreuna cu cei vechi, le scapa printre degete ca nisipul fin. Iata pe ce: un kilogram de piersici, care in Bucuresti costa 30 mii de lei, pe litoral ajunge la 60-70 mii de lei. Ciresele, in Capitala sunt 20 mii de lei, iar la mare 50. La fel se intampla cu toate celelalte poame: mere, caise, pepeni, nectarine. Porumbul fiert ajunge la 25 de mii bucata, iar un pestisor din silicon, cu trei becuri in burta, costa 30 mii de lei si il poti tine atarnat de gat. La mare cautare sunt hamsiile prajite: 20 de mii suta de grame. O bautura racoritoare la 2 litri, care costa in Bucuresti 29 mii de lei, aici sare de 45 de mii. Nu la restaurant, ci la alimentara! Mai ieftine sunt la taraba, cu doar 42 mii de lei.
"Nevasta de la mare" costa 100 de euro pe noapte, plus mancarea si cazarea
Sub masca nevinovata a unor simple sezoniste in apropierea cazinourilor, discotecilor sau statiilor de benzina, pot fi intalnite "nevestele de la mare". Unele arata foarte bine, sunt dulci si nevinovate, par decupate din revista. Poti sa-ti alegi orice model, la orice dimensiune: inalta si blonda, cu ochi albastri, pitica, rea, carne-tare si cu mutrita dobrogeana, bruneta languroasa si creata, roscata vesela sau