RETETA DE VEDETA Undeva, intre campie si padure, cam la vremea cositului, e un loc unde firul de iarba tresalta nu sub talpa dezgolita a unei copile alunecate din pagini samanatoriste si unde nu ghicesti in zare care cu boi, cu sau fara Grigorescu. RETETA DE VEDETA "In meseria noastra lucrezi de la 6:00 pana la miezul noptii si mananci cand iti mai aduci aminte. Dar n-am auzit de aviator cu gastrita! De altfel, nu cred ca vreun pilot sa sufere de altceva decat de o sotie care ii reproseaza ca nu vine la ora fixa la masa!"
George Craioveanu - pilot
Undeva, intre campie si padure, cam la vremea cositului, e un loc unde firul de iarba tresalta nu sub talpa dezgolita a unei copile alunecate din pagini samanatoriste si unde nu ghicesti in zare care cu boi, cu sau fara Grigorescu.
Aici, pasnica indeletnicire a cositului a luat-o pe o cale ce l-ar face pe Iorga, dac-ar afla, sa sara din bancnota de zece mii si sa-si ia campii. Si asta pentru ca iarba, sau mai curand lipsa ei, nu cheama caprele Irinucai, ci avioane! Nu, n-am innebunit (sau poate nu suficient!). Sunt doar pe undeva, pe la Ciolpani, intr-o caldura de-mi tiuie urechile, unde un vechi prieten, pilotul George Craioveanu, m-a invitat sa vad bucataria unui aviator de secol al XXI-lea. Nu va ganditi la NASA. Suntem, totusi, in Romania! Ce-i drept, bucataria e mare si intesata de avioane care mai de care, iar lumea in care am intrat poarta numele de hangar. Undeva in dreapta, pista improvizata taie brazda lata de-o sosea prin lanul de buruieni (Si uite cum m-am legat si de ideea cu cosituâ!).
Dau binete si, dupa modelul ardelenesc (ca pe cel suedez l-am tot incercat vreo cinspe ani), sunt poftit inauntru cu "intai munca". Ma conformez.
Gatesc âdin zbor"
"Aceasta pasiune, care pentru multi dintre noi este si o meserie, presupune pe langa responsabilitati, care cred ca