Guvernul Romaniei a emis o hotarare prin care transmite, in mod gratuit, din domeniul public al statului si din administrarea Serviciului Roman de Informatii (SRI) in domeniul public al judetului Arad si in administrarea CJ, imobilul in care trebuia sa fie sediul serviciului.
Constructia imobilului a inceput in 1990, cladirea din beton si sticla, situata in centrul municipiului Arad urmand sa fie un sediu luxos al Bancii Agricole (Raiffeisen Bank ‹ n.r.). Lucrarile au fost sistate, insa, dupa doi ani, din cauza lipsei fondurilor.
Cladirea era deja ridicata si s-a inceput placarea cu marmura si aplicarea sticlei pe exterior. Dar, din lipsa fondurilor lucrarile au fost oprite din nou. Pentru ca institutia bancara nu a reusit sa finalizeze constructia, aceasta a fost preluata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si atribuita ulterior Serviciului Roman de Informatii.
Statul nu a alocat, insa, si bani pentru terminarea ei, iar spatiul respectiv s-a transformat in adapost pentru boschetari.
In 1998, conducerea Bancii Agricole a anuntat reluarea lucrarilor, pentru care se platisera deja peste 15 miliarde lei, la valoarea banilor din primii ani dupa 1990. Constructia nu a mai fost insa finantata, din cauza reorganizarilor interne, cand Banca Agricola a fost preluata de Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB-Austria) si Fondul Romano-American de Investitii.
In aceste conditii, in anul 2001, imobilul a fost preluat de AVAS si a fost atribuit, in scurt timp Serviciului Roman de Informatii, aflat in criza de spatiu. SRI nu a primit, insa, si banii pentru investitii, astfel ca lucrarile nu au putut fi finantate.
In aceste conditii, cladirea din marmura si sticla a ramas abandonata, aici facandu-si adapost bosch