Parca Dumnezeu le-a aranjat pe toate, asa incat apele sa se aleaga repede si clar. Cine stie, poate ca nici El, acolo sus, nu mai are rabdare!
Miercuri dimineata, „Ziua” anunta, cu litere de-o schioapa, falimentul a 80 la suta din societatile de media. Ionut Popescu, prezentat pe prima pagina ca un adevarat capcaun, pusese, chipurile, gand rau presei, fortandu-i pe datornicii media sa plateasca. Sau sa inchida portile.
Evident, nimic rau in asta. Nu poti lupta impotriva economiei de piata agitand stindardul libertatii de exprimare. Adevarul din paginile ziarului nu poate merge mana in mana cu minciuna din contabilitate. Manipularea, santajul, publicitatea fara „P” sau alte perversiuni mediatice isi vor face aparitia, mai devreme sau mai tarziu. De obicei, mai devreme.
Daca 80 la suta din industria media este in pericol, atunci inseamna ca doar 20a merita sa traiasca. Este un adevar simplu care trebuie asezat cat mai repede la locul lui.
Miercuri dupa-amiaza a venit randul Curtii Constitutionale sa-si dea arama pe fata, lovind cu sisul pe la spate in aspiratiile europene ale societatii romanesti. Tot raul spre bine. Trebuia odata si odata ca Romania sa afle cine sunt cei pusi sa-i pazeasca Legea fundamentala si ce cumetrii pesediste se afla dincolo de robele judecatorilor.
Logic, ieri a venit decizia lui Tariceanu - tardiva, ce-i drept - de a accepta alegerile anticipate dorite de Basescu. Pana la urma, semnalele tot mai clare venite dinspre Uniunea Europeana, vizand amanarea cu un an a integrarii Romaniei, ne ofera geana de timp pentru a ne pune lucrurile in ordine la noi acasa.
Pur si simplu, avem ocazia sa decidem prin alegeri fara caravane cu excursionisti-votanti, fara sosonari, fara urne mobile, fara pomeni electorale. Putem avea ocazia sa judecam in cunostinta de cauza, fara ziare, radiouri si tel