Dezvoltarea constructiilor de locuinte va stimula piata solutiilor bazate pe gaz petrolier lichefiat (GPL), spun specialistii acestui domeniu, cu atat mai mult cu cat extinderea retelelor de gaze naturale este mai greoaie in noile zone rezidentiale.
Aproape 1,5 milioane de romani intentioneaza sa-si construiasca o locuinta si 90% din acestia ar face-o in regie proprie, potrivit unui studiu GfK. Judetele fruntase la construit locuinte noi sunt Ilfov, Constanta, Prahova si Bacau. "Luam in considerare cresterea numarului de locuinte, pentru a raspunde eficient celor care au nevoie de serviciile noastre", spune Florin Preda, directorul general al ButanGas, unul dintre liderii pietei GPL. Preda recunoaste ca, inca de la venirea in Romania, Grupul ButanGas a vizat zonele in care oferta Distrigaz este mai putin sau chiar deloc prezenta.
Extinderea pietei GPL, chiar si in judetele cu retele importante de gaze, este favorizata de calculele de rentabilitate pe care si le fac marii distribuitori de gaze naturale. Oferta solutiilor GPL poate avea un si mai mare succes intr-un judet cum este Constanta, in care, potrivit analistilor, reteaua Distrigaz Sud aprovizioneaza doar 30% din locuitori, iar cea a Congaz, doar circa 8.600 de clienti din Constanta, Medgidia si Ovidiu. Dezvoltarea constructiilor de locuinte va stimula piata solutiilor bazate pe gaz petrolier lichefiat (GPL), spun specialistii acestui domeniu, cu atat mai mult cu cat extinderea retelelor de gaze naturale este mai greoaie in noile zone rezidentiale.
Aproape 1,5 milioane de romani intentioneaza sa-si construiasca o locuinta si 90% din acestia ar face-o in regie proprie, potrivit unui studiu GfK. Judetele fruntase la construit locuinte noi sunt Ilfov, Constanta, Prahova si Bacau. "Luam in considerare cresterea numarului de locuinte, pentru a raspunde eficient celor care au nevoie de serviciile no