Johannis, acuzat de fals si uz de fals
Dupa o serie intreaga de procese intinse pe parcursul a catorva ani, sotia si soacra primarului Klaus Johannis au pierdut un proces, in urma caruia reiese faptul ca familia primarului Sibiului s-a folosit de documente false, pentru a intra in posesia a doua imobile din centrul orasului.
Primarul Johannis se fereste sa mai raspunda la intrebari, desi si-a pus semnatura pe mai multe documente ce se bazeaza pe hartii pe care Curtea de Apel Brasov a stabilit ca sunt falsuri.
Istoria imobilelor de pe Nicolae Balcescu 29 si Gen. Magheru 35 a fost relatata de mai multe ori in paginile ZIARULUI de Sibiu. Ambele au ajuns in posesia familiei primarului Johannis, pe baza revendicarilor pornite de Carmen Johannis si Georgeta Lazurea, sotia, respectiv, soacra primarului Sibiului.
Revendicarea a fost facuta pe baza unor documente contestate de locatarii cladirilor amintite, documente care, saptamana trecuta, au fost declarate nule de judecatorii Curtii de Apel Brasov. Decizia judecatorilor din Brasov vine dupa ce, la Sibiu si la Alba, familia primarului a primit castig de cauza.
Poveste pe scurt
Pentru reimprospatarea memoriei,pe scurt, firul proceselor in care este implicata familia primarului Johannis porneste de la adeverinta cu numarul 168/12.03.1998, intocmita de Liviu Munteanu, secretarul primariei comunei Porumbacu de Jos.
Prin aceasta adeverinta, secretarul Munteanu atesta ca defunctul Nicolae Bastea ar fi fost unicul mostenitor al defunctului Eliseu Ghenea. Adeverinta declarata falsa de Curtea de Apel Brasov a avut ca scop legitimizarea ca mostenitor a lui Ioan Bastea, ca pretins succesor al lui Nicolae Bastea, decedat in 1993.
Miza mostenirii pentru ca