Oua cu ardei gras.
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 oua, 1/2 ardei gras verde, 1/2 ardei gras galben, 1 crenguta de busuioc, 4 lingurite smantana (sau frisca nebatuta), 30 g unt, 1 lingurita ulei, sare, piper.
Mod de preparare:
Spalati si stergeti cu un servet jumatatile de ardei, curatate de seminte si nervuri, si taiati-le fasii.
Puneti-le intr-o tigaie mica de teflon, turnati peste ele 1 lingurita de ulei, sarati, piperati, acoperiti tigaia cu un capac, lasati-le sa se caleasca incet, la foc mic si scurgeti-le, apoi, pe hartie absorbanta.
Incingeti cuptorul la 180gr..
Topiti untul, ungeti cu el 4 forme mici termorezistente si tineti-le 5 minute la congelator.
Repartizati fasiile de ardei in cele 4 forme si adaugati cate o lingurita de smantana (sau de frisca), 3-4 frunzulite de busuioc si cate un ou crud. Sarati, piperati, dati-le la cuptorul incins, lasati-le 5-6 minute sa se inchege albusul si serviti-le imediat.
Oua cu dovlecei si tarhon
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 oua, 3 dovlecei, 1 ceapa, 2 fire de tarhon, 3 linguri ulei de masline, sare, piper.
Mod de preparare:
Spalati dovleceii, stergeti-i cu un servet si taiati-i felii subtiri, fara sa-i curatati de coaja.
Incingeti uleiul intr-o tigaie de teflon si caliti ceapa curatata si tocata marunt, pana ce incepe sa se rumeneasca. Adaugati dovleceii si lasati-i sa se prajeasca la foc potrivit, pana ce s-a evaporat tot lichidul.
Spargeti cele 8 oua intr-un bol, adaugati sare si piper si bateti-le - ca pentru omleta - impreuna cu tarhonul taiat (cu foarfeca). Varsati-le peste dovleceii prajiti si lasati-le sa se inchege aproximativ 8 minute.
Intoarceti omleta pe partea cealalta (cu ajutorul unei farfurii), lasati-o sa se rumeneasca vreo 5 minute si serviti-o calduta sau rece, taiata patrate sau romburi.
@N_