Boc este convins ca pregatirea acestor alegeri nu va afecta capacitatea actualului guvern de a rezolva problemele ivite pana la demiterea sa efectiva. In fapt, cabinetul Tariceanu va conduce tara pana la investirea urmatorului executiv. Boc a promis ca, indiferent de probleme (fie inundatii, fie crize in sanatate), ministrii isi vor face treaba, chiar daca se vor afla intr-o perioada de "preaviz".
UDMR se alatura PD si PNL in sustinerea anticipatelor, asa incat singura pozitie lipsa este cea a conservatorilor. Decizia lor este asteptata cel tarziu maine si este de presupus ca, pentru a intra in Parlament, vor incerca sa gaseasca o cale de intelegere cu Alianta DA.
Totodata, BND (cei cinci parlamentari sindicalisti) a semnat un protocol cu Alianta, potrivit caruia ei ar primi locuri pe listele acesteia, in cazul unor anticipate. Boc nu a confirmat, insa, existenta unui astfel de protocol, dar nici nu a infirmat-o: "Alianta va candida in aceeasi formula ca si cea din toamna", s-a marginit el sa declare.
Se discuta pe 1 la 1
Presedintele PD nu a vrut sa comenteze raportul de 1 la 1 sau orice alta formula posibila pentru listele Aliantei in alegeri, sustinand ca acest aspect trebuie dezbatut in conducerea organismului si ca decizia va fi luata dupa mai multe criterii. Printre acestea sunt rezultatele din alegeri (calculate separat) si pozitia din sondajele de opinie.
Dar, s-a grabit Boc sa adauge, trebuie sa fie sondaje de opinie comandate de Alianta special pentru stabilirea paritatii pe liste. In momentul actual, ultimele sondaje (indiferent de cine au fost comandate) confera PD-ului un avans fata de liberali, fapt care i-ar indreptati sa ceara mai mult pentru ei.
Insa Boc, secondat si de deputatul PD de Cluj Daniel Buda, a afirmat c