Stimata Strabunica. Plantele ornamentale ale cititorilor rubricii dvs. au nevoie de ingrijiri speciale si de aceea imi permit cateva sugestii:
Daca planta ornamentala este inghesuita in ghiveci, cel mai bun moment pentru transplantare este primavara, la inceputul perioadei de vegetatie (martie, aprilie).
In vederea transplantarii, tineti cont si de fazele lunii, perioada cea mai indicata fiind cu cateva zile inainte sau dupa luna plina.
Ghiveciul trebuie ales tinandu-se cont de marimea plantei. Daca acesta este prea mare, planta se dezvolta in detrimentul florilor, iar daca este prea mic, aceasta se va ofili.
Ghivecele din lut permit un mai bun schimb de gaze intre interiorul si exteriorul vasului si din acest motiv sunt de preferat celor din plastic.
Ghivecele vechi, inainte de folosire, trebuie oparite si spalate de toate urmele de pamant, fiindca astfel indepartati si eventualii daunatori.
Transplantarea plantelor mari implica numeroase riscuri, mergand chiar pana la ofilirea acestora si de aceea este suficient sa reinnoiti doar pamantul din partea superioara a ghivecelor.
Bulbul plantei mutate va razbate mai usor si va creste mai viguros daca il asezam la mijlocul stratului de pamant.
Inainte de a muta planta, trebuie udata cu o cantitate moderata de apa - se va desprinde mai usor din ghiveci.
Gh. Sandulescu - str. Molidului 5, bl. 11, ap. 21,
Campulung Moldovenesc, jud. Suceava Stimata Strabunica. Plantele ornamentale ale cititorilor rubricii dvs. au nevoie de ingrijiri speciale si de aceea imi permit cateva sugestii:
Daca planta ornamentala este inghesuita in ghiveci, cel mai bun moment pentru transplantare este primavara, la inceputul perioadei de vegetatie (martie, aprilie).
In vederea transplantarii, tineti cont si de fazele lunii, peri