TERAPII ALTERNATIVE Durerile nu sunt singurele semne ale bolilor. Chiar daca credem ca suntem complet sanatosi, o simpla examinare a limbii in fata oglinzii ne arata daca in organismul nostru exista sau nu dezechilibre energetice.
Este stiut din popor ca, daca limba este incarcata si are pe suprafata ei un depozit galbui sau albicios, atunci avem probleme cu stomacul. Insa specialistii in diagnosticul de limba va pot spune ce inseamna semnalele pe care le transmite limba.
Dimineata, la prima ora
Doctorul Liana Comsa, medic primar medicina generala, cu competente in acupunctura si homeopatie, practica acest tip de diagnostic. "Diagnosticul de limba se face la prima ora dimineata, fara ca pacientul sa se fi spalat pe dinti. Nu este indicat sa mancati inainte sau sa fiti in timpul unui tratament cu antibiotice, pentru ca toti acesti factori duc la modificarea aspectului limbii", precizeaza medicul. De asemenea, bronhodilatatoarele, antineoplazicele, antiinflamatoarele, corticoizii si diureticele pot influenta diagnosticul si de aceea este bine ca pacientul sa nu fie in timpul unui astfel de tratament.
In mod normal, limba trebuie sa aiba un aspect de carne proaspata, stralucitoare, fara amprente dentare. Daca apar modificari ale culorii, ale aspectului corpului limbii, ale texturii, atunci trebuie sa consultati un specialist. Acesta va lua in calcul orice modificare de pe suprafata limbii: daca exista crapaturi, daca este crapata in forma unei harti, daca are sau nu amprente dentare, daca este umflata, daca este deviata. Concluzia tuturor acestor informatii dau diagnosticul de limba.
"Daca limba are imprimata pe ea forma dintilor, inseamna ca pacientul se confrunta cu un deficit energetic al splinei, poate prezenta diaree, senzatia de frig si o stare de oboseala cronica. O limba uscata si rosie arata deshidraterea organismului", exemplifica