Dupa ce am scris articolul de ieri despre anticipate, mi-am dat seama, am realizat ca politicianul roman nu merita sa fie tratat cu ironie, cu umor, ba chiar nici macar cu bascalie. Acesta a devenit imun, aidoma unui organism parazit, nu numai la criticile presei, ale societatii civile, ci si la strigatele disperate ale cetateanului roman.
Care pentru el, pentru politicianul-imun parazit, nu este altceva decat un pion de manevra. Promisiunile electorale nu mai conteaza dupa 15 ani de amestec tranzitie-democratie, astfel incat politicienii romani promit marea cu sarea fara sa le tresara un muschi pe fata durdulie-rozalie. Ba, mai mult, chiar mint cu nerusinare, fara sa le pese ca vor fi trasi vreodata la raspundere.
Si toate astea se intampla pentru ca ei se bazeaza pe un vot negativ, pe un vot impotriva celorlalti si nu pentru un vot favorabil lor, pentru ei. Si cum in Romania s-au conturat in ultimii doi ani doua mari forte, pe de o parte PSD-ul si pe cealalta Alianta D.A., suntem martorii si-n cele din urma victimele acestui razboi politic, electoral.
Cand esti pus sa alegi intre doua rele, cand politicienii stiu ca-n primul rand votul pe care-l vor primi este unul impotriva celorlalti, le dai lor, alesilor neamului, libertatea de a te trece pe tine, cetateanul roman, alegatorul, pe plan secund in urma intereselor politice, de grup si-n cele din urma de gasti ale unor indivizi fara scrupule si fara Dumnezeu.
Din nefericire pentru poporul roman, asistam din ce in ce mai mult la un joc de imagine si culise pe scena politica romaneasca, joc de imagine si culise care n-are nimic de-a face cu integrarea europeana, cu Justitia, cu lupta impotriva coruptiei, n-are nimic de-a face cu cetateanul de rand chemat sa voteze doar pentru a satisface orgoliile de preamarire si interesele unor grupuri care
intamplator fac