Denominarea nu a reusit sa capteze, saptamana trecuta, interesul investitorilor pentru piata, acestia dovedind ca au predilectie pentru tranzactii doar in conditii de volatilitate ridicata a pietei si pe fondul unor informatii clare.
Valoarea totala a schimburilor pietei a fost la mai putin de jumatate din cea a ultimei saptamani de piata din luna iunie, in saptamana curenta realizandu-se tranzactii de 45,9 milioane de RON. Media zilnica a valorii transferurilor a coborat catre nivelul de 8,27 milioane RON/sedinta, SIF-urile si Petrom captand majoritatea schimburilor.
Toti indicii pietei au avut evolutii pozitive in saptamana analizata, exceptia fiind reprezentata de BET-FI, care s-a depreciat puternic. Indicele BET a urcat cu 2,49 la suta in saptamana analizata, motorul cresterii acestuia fiind reprezentantele sectorului petrolier: Petrom si Rompetrol Rafinare Constanta. Indicele BET-C a castigat 2,42 la suta, aceiasi doi emitenti aducand un aport semnificativ la aceasta evolutie. Indicele BET-FI a scazut cu 6,23 la suta, investitorii cedand cel mai probabil SIF-uri pe fondul crizei politice actuale ce impinge termenul de ridicare a pragului de catre Camera Deputatilor catre o perioada mai indepartata. Cei mai fericiti au fost, saptamana trecuta, actionarii Rafinariei Astra Ploiesti, cotatia acestui emitent urcand cu 20,68 la suta, urmati de cei ai Policolor Bucuresti (PCL), cu un plus de 17,65 la suta, si de actiunile Oltchim Ramnicu Valcea, cu o apreciere saptamanala de 9,29 la suta. In saptamana analizata, cele mai afectate au fost actiunile Petrolexportimport Bucuresti, acestea pierzand 14,72 la suta, urmate de cele ale Electroputere Craiova, cu un minus de 13,04 la suta si de cele ale Sinteza Oradea, cu 11,06 la suta. Dupa ce reluarea tranzactionarii in urma realizarii denominarii monedei nationale nu a adus nimic spectaculos, investitorii autohton