Nu poti fi si primar, si sef de regie. La fel, nu poti ocupa scaunul de subprefect si in acelasi timp sa fii director la o companie importanta din oras. La Iasi, cei care aveau functii „duble" au optat. Adica au ales cariera politica. Ce i-a indemnat sa faca acest lucru ramine un mister. Cu totii spun ca le place politica sau administratia.
Nu comentam o astfel de atitudine, ci va invitam pe dumneavoastra sa-i judecati. „Jurnalul de Est" le-a contactat pe rind pe fiecare dintre cele trei personalitati (Gheorghe Nichita, Florin Ungureanu si Constantin Adascalitei) si a incercat sa afle de ce au preferat o functie in administratie vechiului loc de munca unde erau cu mult mai bine platiti.
Explicatiile sint variate, insa adevarul gol-golut se afla numai dincolo de masca omului puternic care conduce o comunitate si face o declaratie publica.
Primarul: „Incerc sa-mi pun amprenta asupra comunitatii"
Gheorghe Nichita, primarul Iasului. Inainte a fost director la Regia Autonoma Judeteana de Apa si Canal. Pentru a ajunge primar, Nichita a renuntat la functia de director pentru cea de viceprimar, iar ulterior iesenii i-au dat votul de incredere. Desi in aparenta este un progres, in realitate functia de manager al RAJAC este cu mult mai bine platita decit cea de primar.
„Nu stiu exact ce salariu am, dar cu aproximatie in fiecare luna ridic in mina cam 24 de milioane de lei", ne-a declarat Gheorghe Nichita. In schimb, Ion Toma, actualul sef al RAJAC, are un salariu de 35 de milioane de lei.
Daca luam in calcul si prima anuala de 12 salarii acordata pentru realizarea indicilor de performanta, media venitului lunar al directorului de la RAJAC este de circa 70 de milioane de lei. Concret, Nichita primeste de trei ori mai p