Clujul a fost invadat de constructii: blocuri, vile sau pur si simplu reamenajari ori extinderi de locuinte. Pana aici nimic anormal. Atunci insa cand o persoana fizica contruieste cinci respectiv patru imobile cu regim de inaltime de doua etaje plus mansarda, se nasc o serie de intrebari. Iar bugetul local si de stat este vaduvit de sume serioase de bani.
In cartierul Andrei Muresanu, pe strada Trifoiului se inalta noua blocuri. Pe santierul respectiv sunt doua afise de santier.
Potrivit primului, beneficiarul constructiilor este Chimu Capusan, sotia Anica si Sergiu Bogdan Capusan, constructor este SC CH Transbeton Constructii SRL, iar proiectant este SC Arhimar Serv SRL.
Pe al doilea panou, ca beneficiar figureaza Andrei Hosu si sotia Sorana, constructor este Chim & Mar Constructii SRL, iar proiectant SC Proecta SA. Chimu Capusan este asociat la SC CH Transbeton Constructii SRL, la Chim & Mar Constructii SRL, sotia sa este patroana Agentiei Imobiliare Nobila Casa.
Vanzarea tuturor apartamentelor din cele 9 imobile se realizeaza prin intermediul Nobila Casa, contra unui comision de 2%. Prin acest lucru, Nobila Casa isi asigura o cifra de afacerio considerabila si, evident si un profit frumusel. Oricum, banii raman in familia Capusan.
Teapa la bugetul local de 800 milioane lei
Famlia Capusan va la finele constructiei in proprietate cinci blocuri fiecare cu cate 16 apartamente, ce au o suprafata totala de 1.840 mp. Pretul aparatamentelor dintr-un bloc se ridica la 1,527 milioane euro, adica 53,445 miliarde lei.
Aceasta suma inlcude si profitul dupa vanzare, care, in opinia unor specialisti este de 20%, astfel ca valoarea unui bloc ar putea fi estimata la 42,4 miliarde lei. Primaria, la fiecare autorizatie de c