Primarul Emil Boc si-a delegat atributiile de sef al proaspat-inauguratei Politii a Primariei presedintelui organizatiei studentesti a Partidului Democrat Cluj, Radu Moisil. Functia de sef al politiei Primariei a fost ocupata prin ordin al primarului si nu prin concurs, asa cum a promis Emil Boc in campania electorala.
In acest fel, primarul a reusit sa incalce, dintr-un foc, doua promisiuni facute clujenilor, aceea ca in Primarie nu se va face politica, ci administratie, si ca posturile noi din Primarie vor fi ocupate numai prin concurs.
Lansarea programului-pilot, in urma caruia vor fi doua politii pe capul clujenilor, iar din toamna chiar trei, o data cu implementarea Politiei Comunitare, s-a facut cu mult fast. Era invitat chiar si chestorul Dan Valentin Fatuloiu, seful Inspectoratului General al Politiei Romane care, din cauza ploii, a ratat avionul spre Cluj.
Asa ca l-au suplinit cu succes primarul Emil Boc, viceprimarul Adrian Popa, comisarul Marcel Bontidean si subcomisarul Ioan Pacurar, ultimii doi, reprezentanti ai Politiei clujene. Politia Primariei are angajati 35 de fosti gardieni publici, 9 agenti de politie si un ofiter de politie.
Acestia au trei domenii de activitate: siguranta publica, siguranta circulatiei si verificarea pietelor si a comertului stradal.
Politistii Primariei sunt dotati cu uniforma distinctiva, cu vesta reflectorizanta, baston si fluier, dar arma cea mai de soi va fi "procesul-verbal", in a carui completare corecta cei 35 au fost scoliti de insusi secretarul municipiului, Mircea Jorj, si de alti doi lectori.
Daca, insa, acestia nu vor fi insotiti de unul din cei 9 agenti de politie, nu vor putea da amenzi si nici nu vor putea opri soferii din trafic, pentru a le cere permisul sau a-i amenda daca