Informatiile publicate de ZIUA de Cluj referitoare la colapsul afacerii MTS Leasing au fost detaliate in cursul ultimelor zile de presa centrala. Membrii familiei Metzen, patronii MTS Leasing, au fugit in Germania, iar clientii societatii se asteapta la o teapa de zile mari, estimata la peste 100 de milioane de euro.
Asa cum precizam, cheia acestei afaceri este fostul consilier al societatii, rusul Calin Armen, implicat in vanzarea Bancii Unirea catre un grup obscur de afaceristi rusi conectati la structurile KGB de dinainte de 1989. Armen este acuzat de familia Metzen ca ar fi fugit cu banii companiei, declansand, astfel, criza.
Impactul dezastrului societatii de leasing imobiliar loveste si Clujul, unde prin banii MTS trebuiau construite un parking, in colaborare cu Primaria Cluj-Napoca, si un cartier de blocuri rezidential.
Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie a aflat cine sta de fapt in spatele MTS Leasing. Conexiunile sunt extrem de interesante si duc inevitabil spre spatiul ex-sovietic. Sediul companiei MTS din Bucuresti este pustiu. Peste tot bate vantul, iar spatiile de birouri arata de parca au fost evacuate contra cronometru.
Este exact senzatia lasata cu ocazia altei tepe imobiliare, data acum trei ani de Compania Populara de Leasing (CPL), care "companie" are legatura directa cu MTS. Patronul CPL, Calin Armen, fost Armen Eduardovici Gouchtchian, a fost pana zilele trecute consultantul MTS Leasing. El a disparut din tara o data cu patronii germani.
Armen a petrecut mai bine de un an in inchisoare, din cauza neregulilor financiare pe care le-a gestionat la CPL. Scenariul e acelasi, o multime de clienti au platit avansul la diverse contracte de leasing, dar nu au mai primit finantarea promisa.
Conform listingului