Citibank Romania isi extinde activitatea spre segementul de mijloc al companiilor romanesti, firme cu o cifra de afaceri curpinsa intre doua milioane de dolari si 50 de milioane de dolari, a declarat, directorul general adjunct al bancii, Dan Sandu.
"Ne indreptam atentia de la segmentul de top la segmentul mediu. Nu vrem sa vindem doar credite sau unele servicii, ci o relatie bancara", a explicat Dan Sandu.
Citibank Romania este gata sa aduca pe piata romaneasca ofertele de produse complexe utilizate in peste 100 de tari si sa puna la dispozitia clientilor platforme electronice de tranzactionare. Potrivit lui Sandu, firmele vizate actioneaza in industrie, comert si servicii financiare. Structura companiilor din segmentul de mijloc urmareste intr-o anumita masura ponderile regasite la clientela de top. Finantarile acordate de banca vor fi limitate la doua milioane de dolari pentru companiile cu o cifra de afaceri sub 15 milioane de dolari si la cinci milioane dolari pentru companiile cu cifre de afaceri intre 15 milioane de dolari si 50 de milioane de dolari.
Citibank a organizat intalniri locale cu reprezentantii a peste 250 de companii, din Timisoara, Constanta, Brasov, Sibiu si Cluj, orase unde banca are deschise unitati teritoriale.
Pe langa aceste sucursale, Citibank mai detine 11 agentii in toata tara. In ceea ce priveste privatizarea BCR, presedintele Citibank Romania, Witold Zielinski, a declarat ca sucursala locala nu este in nici un fel implicata.
Pe de alta parte, Zielinski afirma ca Citibank Romania are o strategie clara de dezvoltare, care vizeaza extinderea organica a activitatii. Citigrup Venture Capital International a depus scrisoare de interes pentru a participa la privatizarea BCR, intr-un consortiu condus de Texas Pacific Group. Citigroup Venture Capital International este divizia de investitii a Citigroup pentru piet