Desi oficial aproba decizia lui Tariceanu si o considera singura decenta, liberalii sint divizati in ceea ce priveste anticipatele. De marti seara, PNL a tinut-o tot intr-o sedinta.
Dupa terminarea plenului, senatorii si deputatii PNL s-au reunit intr-o sedinta de grup, a doua pe ziua respectiva, subiectul discutiilor fiind anticipatele. „Aproape jumatate dintre noi sustin cu voce tare ca nu ne avantajeaza anticipatele. Cred ca in sinea lor mai multi gindesc asa.
Este adevarat, pe 7 iulie, Delegatia Permanenta a votat pentru anticipate, dar foarte putini dintre parlamentari sint si in DP”, ne-a declarat un parlamentar al partidului. „Avem o imagine catastrofala in acest moment”, spunea si Ioan Ghise, care a prezentat colegilor titlurile din presa care il faceau praf pe Tariceanu in raport cu situatia in care l-a pus Traian Basescu.
„Sint 26 de judete sub apa, romanilor numai la alegeri nu le sta gindul. S-ar putea sa avem necazuri”, au sustinut o serie de alti deputati. „Grupul lui Stoica” (Radu Stroe, Crin Antonescu etc.) era si el impotriva anticipatelor, pe aceleasi considerente. Favorabili erau mai ales cei care au fost capi de lista in 2004.
Printre cei care s-au declarat public pentru anticipate a fost ministrul Mona Musca. Liberalii din ambele tabere mai sint constienti si de faptul ca, daca in cele doua guverne interimare nu vor fi cooptati cei din PC, acestia vor vota alaturi de PSD si PRM in sesiunile extraordinare in care pe ordinea de zi se vor afla ordonantele de urgenta emise in aceste zile.
Tariceanu, intre Cotroceni si partid
Conducerea liberala este la fel de divizata ca si parlamentarii. Sedinta Comitetului Executiv (CEx) al PNL, tinuta marti seara, a avut o desfasurare tensionata. Venit de la consultarile politice de la Cotroceni, premierul Tariceanu a declarat oficial ca este a