Parlamentul, reunit ieri in sesiune extraordinara, a adoptat, cu 402 voturi pentru, 38 impotriva si 2 abtineri, raportul Comisiilor juridice referitor la obiectiile Curtii Constitutionale privind legile justitiei. Dezamagit de votul Parlamentului, premierul Tariceanu a anuntat ca nu va renunta la decizia de a demisiona si de a declansa alegeri anticipate.
Sesiunea extraodinara a Parlamentului a debutat ieri-dimineata cu un consens al partidelor, mai putin PRM, de a retrimite raportul la legea privind reforma in domeniul proprietatii si justitiei, la Comisiile juridice reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor, pentru reexaminarea textelor respinse de Curtea Constitutionala. Din cei 406 de parlamentari prezenti, 322 reprezentand PNL, PD, UDMR, PSD, minoritatile si independentii au votat pentru, impotriva exprimandu-si votul cei 47 de senatori si deputati ai PRM.
TABERE. Desi, in plen, atat reprezentantii Puterii, cat si ai Opozitiei, cu exceptia peremistilor, au pledat pentru gasirea unor formule mai bune astfel incat prevederile sa fie constitutionale, la sedinta Comisiilor juridice reunite situatia a stat cu totul altfel. Membrii acestora nu au reusit sa se puna de acord, PNL si PD facand front comun pe de o parte, iar de partea cealalta, partenerii lor de coalitie, PC si UDMR, impreuna cu PSD si PRM. In timpul lucrarilor, parlamentarii PSD si UDMR au fost cei care au facut propuneri de reformulare a unor articole declarate neconstitutionale, pe care insa pedistii si liberalii nu le-au agreat. "Lege mai proasta ca asta, o struto-camila nu am mai vazut niciodata", a comentat liberalul Traian Dobre. Intr-o pozitie destul de neplacuta s-a aflat cel mandatat de Guvern sa participe la lucrari, secretarul de stat in Ministerul Justitiei, Mihai Eftimescu. Pentru ca a pledat pentru eliminarea textelor neconstitutionale, el a fost atacat de pesedisti, care si-