Casa Casatoriilor din Constanta(Foto: )
In ultima saptamana tara noastra a suferit de pe urma celor mai mari inundatii din ultimii 50 de ani, un bilant al pagubelor inregistrate la Ministerul Administratiei si Internelor arata ca au fost inundate 482 de localitati, 11.246 case, dintre care 242 distruse complet si 53.319 ha teren agricol. Dar mai grav este faptul ca cinci persoane au murit iar multe altele au fost date disparute.
La ora aceasta se lucreaza la crearea unei brese controlate in digul de pe malul drept al Siretului, in amonte de Corbu Vechi si aval de Namoloasa, pentru a se mai reduce viitura de pe Siret. Ca urmare a inundatiilor, Moldova este izolata din punct de vedere al transporturilor, atat cele rutiere cat si cele feroviare.
O situatie dificila se prezinta si in zonele aferente raurilor Olt, Prut si Arges. Nici Constanta nu a scapat de urgia apelor, de data aceasta fiind afectate si locuintele din municipiul Constanta. Astfel, potrivit declaratiilor col.
Petre Trandafir, inspector sef in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Constanta, au fost afectate 43 de locuinte unifamiliale situate in zonele Intim, Dacia, Piata Grivitei, Bd. 1 Mai, Soveja, I.C. Bratianu, dar si subsolurile unor institutii. Astfel, Casei Casatoriilor situata pe str. Mihai Eminescu i-a fost inundata arhiva situata la subsolul cladirii.
Potrivit declaratiilor directorului Nicoleta Craciun, a fost necesara interventia pompierilor pentru scoaterea apei.
In cazul Centrelor de plasament „Traian†si „Micul Rotterdamâ€Â, ce au avut de suferit de pe urma ploilor puternice din cursul zilei de 13 iulie a.c., nu a fost necesara interventia autospecialelor Brigazii de Pompieri Constanta, dupa cum ne-a declarat Petre Dinica, director Direct