Prin articolul „E.ON prinsa cu mina in buzunarul iesenilor“, publicat in numarul de ieri, cotidianul „Jurnalul de Est“ a deschis o adevarata „cutie a Pandorei“.
Desi reprezentantii SC E.ON Moldova SA au bolmojit o serie de scuze, sugerind ca penalizarile abuzive au aparut din cauza unor erori nevinovate, avem dovada ca E.ON stia inca de anul trecut despre incarcarea facturilor.
Cristian Andries, directorul SC Termoservice SA, de altfel cel care a demascat metoda de „jupuire“ a clientilor, ne-a prezentat o serie de adrese pe care le-a inaintat furnizorului inca de anul trecut.
Acesta ne-a aratat patru astfel de adrese, toate cu numar de inregistrare din partea ambelor societati, si spune ca anul acesta a intocmit nenumarate petitii, o parte dintre ele fiind solutionate, dar altele nu.
Adresele in cauza sint facute pe cazuri punctuale, iar sefii de la E.ON au preferat sa adopte politica strutului, desi concluzia unei probleme generale era fireasca, avind in vedere vechimea si multitudinea sesizarilor. Clientii au platit penalitati necuvenite, neavind posibilitatea altei optiuni, atit timp cit E.ON are monopolul pe piata.
Jaf in toata Moldova sau debandada?
Reamintim ca in numarul de ieri, cotidianul „Jurnalul de Est" a argumentat, cu doua exemple concrete, ca E.ON - Moldova a incasat sume ce reprezinta contravaloarea unor penalitati abuzive.
Mai exact, Cristian Andries, seful SC Termoservice SA - principalul administrator de imobile din Iasi - ne-a atras atentia ca la data de 28.03.2005, soldul E.ON corespundea cu soldul existent in evidenta Asociatiei de locatari PT 102 Tudor Vladimirescu la furnizorul E.ON.
La data de 30.04.2006, in scriptele Termoservice figura ca asociatia era restanta fata de E.ON cu 184 RON, in timp ce soldul din fisa E.ON era de 1.199 RON. „Ne-am trezit ca