Steve Jobs, magicianul de la Apple, aducand la cunostinta fanilor alianta cu Intel, fostul inamic numarul 1
Calculatoarele, fiecare valorand 999 de dolari, au fost inchiriate de developerii de soft pe un an si jumatate - adica pana la incheierea tranzitiei anuntate de Jobs acum o luna, de la cipurile fabricate de IBM la cele ale companiei dominante pe piata mondiala, Intel.
Un autor de jocuri a declarat site-ului Apple Insider: "Este foarte rapid-mai rapid decat un Power Mac G5, cu CPU dual de 2 GHz." Aceeasi sursa afirma ca acest calculator buteaza "fulgerator" Windows XP, iar sistemul de operare Mac X adaptat pentru cipuri Intel este butat in numai 10 secunde.
Developerii s-au aratat foarte multumiti si de o versiune timpurie a programului Rosetta, un translator binar dinamic care asigura rularea nealterata a aplicatiilor Power PC pe Mac-urile Intel.
Developerii cu care au discutat reporterii site-ului mentionat mai afirma ca viitorii posesori de Mac pe Intel vor beneficia de viteze mult superioare de navigare pe Net, decat pe traditionalele Mac-uri de tip PowerPC. Browserul Web utilizat a fost Firefox.
Primele Mac-uri cu CPU Intel vor aparea pe piata peste aproximativ un an, afirma, public, purtatori de cuvant de la Apple, dar circula zvonul ca se fac eforturi pentru a lansa comercial aceste calculatoare cu cateva luni mai devreme.
In alta ordine de idei, dar ramanand la capitolul MacIntosh, companiei conduse de Steve Jobs ii merge tot mai bine, financiar: tocmai s-a anuntat ca incasarile firmei in perioada aprilie-iunie au crescut cu 75 la suta, iar venitul net a fost de 320 de milioane de dolari.
In perioada mentionata, Apple a vandut un milion si doua sute de mii de computere, pe langa cele peste sase milioane de playere MP3 iPod, baza succesului actual al foarte apreciatei, de catre o patur