Probele scrise incep la ora 10.00, iar accesul candidatilor in salile de concurs este permis incepand cu ora 8.00 si pana la ora 9.00. Acestia vor avea la dispozitie patru ore pentru redactarea lucrarilor.
Opt judete au si proba practica
In cele opt judete pilot, cuprinse in programul de descentralizare financiara al MEC, profesorii au sustinut inainte de examenul scris si o proba practica, chiar in unitatea scolara unde au solicitat postul. Fiecare candidat a elaborat un proiect de lectie si a desfasurat o activitate didactica la clasa dupa acesta. Judetele pilot sunt: Braila, Cluj, Dolj, Harghita, Iasi, Neamt, Sibiu si Satu-Mare.
Inundatiile au grabit examenul
In judetele Bacau si Vrancea, programul de sustinere a probelor eliminatorii, practice sau orale, a fost modificat din cauza inundatiilor, acestea avand loc incepand de joi si pana astazi.
Probele eliminatorii, practice sau orale, si testele de limba romana sau limba straina sunt sustinute de acei candidati care concureaza pentru posturi in scoli si licee cu clase speciale de limbi moderne, ca si de cei care doresc un post in clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale sau in scoli si licee cu profil artistic sau sportiv.
Opt pe loc la engleza in Bucuresti
La nivelul Capitalei, 3.382 de candidati vor concura pentru 507 posturi titularizabile. Alte 1.686 de catedre au fost scoase la concurs pentru suplinire sau detasare la cerere. La dispozitia candidatilor sunt puse si 1.097 de catedre incomplete.
Cea mai mare concurenta este pentru catedrele de limba engleza, arata datele inspectoratului scolar. La aceasta disciplina sunt 327 de candidati pentru numai 40 de posturi titularizabile, la care se adauga 120 netitularizabile si 64 de catedre incomplete.
Batalia este mare si pentru posturile de educatoare: 300 de candidati pentru 108 posturi