Elevii care au luat testele nationale au fost repartizati la licee si la scolile de arte si meserii. Cea mai cautata specializare, atat in Bucuresti, cat si in tara este matematica- informatica, conform datelor furnizate de Ministerul Educatiei pe site-ul www. admitere.edu.ro.
La aceeasi adresa de Internet au fost postate si listele celor repartizati in toate judetele tarii.
REPARTIZARE. Peste 99% din cei 148.990 de elevi care s-au inscris pentru admiterea in liceu si scoala de arte si meserii au fost distribuiti. Paloma Petrescu, secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar in Ministerul Educatiei a pornit, vineri dupa-amiaza, programul informatic de repartizare a absolventilor claselor a VIII-a in invatamantul post-gimnazial. 271 de candidati au ramas nerepartizati, iar cei mai multi dintre ei provin din judetele Mehedinti si Harghita. Dupa prima repartizare au ramas libere 18.405 de locuri in invatamantul liceal de zi, seral si fara frecventa.
Din total celor 148.719 de candidati admisi, 88.092 au fost repartizati la prima optiune (59,12%), iar 118.080, respectiv 79,25% la una din primele trei optiuni. 14 absolventi, dintre care doi elevi din Onesti, judetul Bacau si o fata din Focsani, Vrancea au fost admisi in licee cu media 10. In judetele Olt, Brasov, Buzau, Dambovita si Sibiu au fost repartizati toti candidatii.
Primele doua licee din tara, dupa ultima medie de admitere au fost Colegiul National "Mihai Viteazul" Bucuresti cu media 9,42 si Colegiul National "Mircea cel Batran", Constanta cu 9,32. Elevii care au luat testele nationale au fost repartizati la licee si la scolile de arte si meserii. Cea mai cautata specializare, atat in Bucuresti, cat si in tara este matematica- informatica, conform datelor furnizate de Ministerul Educatiei pe site-ul www. admitere.edu.ro.
La aceeasi adresa de Internet au fost postate si listel