Apele care, in cursul saptamanii trecute, au pus stapanire pe tara noastra, au facut 20 de victime. Astfel, in judetul Vrancea au murit inghititi de ape 13 localnici, in judetul Bacau si-au pierdut viata patru locuitori, iar in judetele Alba, Galati si Tulcea au fost ''ucisi'' de inundatii trei oameni. Guvernul intentioneaza sa dea familiilor victimelor ajutoare de inmormantare, in limita sumei de 30 milioane lei pentru fiecare persoana decedata.
Pe langa victime, apele au facut si importante pagube materiale, lasand mii de oameni fara agoniseala de-o viata. Aproape 10.800 de case au fost distruse total sau partial de inundatii.
Ministerul Agriculturii va livra pentru repararea caselor inundate 2.000 de metri cubi de lemn. Circa 4.000 de militari vor fi detasati in zonele afectate de inundatii pentru ca, impreuna cu localnicii, sa inceapa curatarea de aluviuni a caselor si gradinilor.
Totodata, Armata va trimite in si statii de decontaminare pentru igiena sinistratilor. In acelasi timp, Guvernul a promis ca va trimite si sinistratilor din Moldova, precum celor din Banat, porumb, malai, porci vii, paturi si corturi.
Aceste ajutoare urmeaza sa fie asigurate atat de la rezervele de stat cat si de la firmele care fac donatii.
Apele au facut ravagii si la nivelul infrastructurii. Au fost avariati 62 de kilometri de drumuri nationale, 150 de kilometri de drumuri judetene si 245 de kilometri de drumuri comunale. Au fost distruse 154 de poduri si 400 de podete. Militarii vor ajuta si la refacerea infrastructurii. Familiile celor care au fost inghititi de ape in localitatea Vadu Rosca, din judetul Vrancea, impreuna cu autoritatile locale, cauta un loc unde sa-si ingroape mortii. Autoritatile locale sunt dispuse sa suporte cheltuielile de inmormantare pentru sapte oameni care si-au pierdut viata in urma inundatiilor, insa, cimitirul si biserica