Dati-le o scurta vacanta demachiantelor cosmetice si cremelor antirid. Obtinute din fructe, uleiurile presate la rece au insusiri binefacatoare pentru obraz. Cu o conditie: sa nu abuzati de ele. Aplicati-le o saptamana da, una nu.
Uleiul De Masline
De ce sa nu facem si noi precum femeile din antichitate, care nu mergeau niciodata la baie fara sa-si ia cu ele sticluta cu ulei de masline? Dupa baie sau dus, frictionandu-va corpul cu ulei, veti inlatura deshidratarea produsa de calcarul din apa. Binefacerile untdelemnului de masline sunt redescoperite cu incantare atat in alimentatie, cat si in cosmetica. S-a constatat, de pilda, ca uleiul presat la rece contine toate proprietatile fructului cules din pom (ceea ce nu e cazul cu uleiurile industriale). El contine vitamine, dar si acizi grasi, benefici mai ales pentru tenurile uscate sau iritate. Dar uleiul de masline contine mai ales faimosii antioxidanti despre care se vorbeste asa de mult. Consumati pe cale orala, ei protejeaza contra maladiilor vasculare, iar cand sunt aplicati direct pe pielea obrazului, o apara de imbatranire. In concluzie, in fiecare dimineata si seara demachiati-va fata cu cateva picaturi de ulei de masline, aplicate pe un tampon de vata. Daca aveti tenul gras, clatiti-va dupa aceea cu apa calduta. Stergeti-va apoi prin simpla apasare a prosopului pe obraz.
Uleiul de masline se recomanda si ca unguent corporal, pentru cei care fac gimnastica de intretinere, fiindca previne carceii si intinderile musculare.
In ce priveste efectele sale fortifiante asupra buzelor si unghiilor, ele se datoreaza vitaminelor pe care le contine. E suficient sa incalziti putin untdelemn de masline, sa adaugati cateva picaturi de lamaie si sa aplicati amestecul obtinut pe unghiile fragile. In scurta vreme se vor intari.
Crema de fata
cu ulei de masline
Ingrediente: 100